diumenge, 4 d’octubre del 2009

Parlem de web 2.0, blogosfera i internet

Què és la web 2.0?

És un marc d’intenció, participació i comunicació allunyat del model anterior on els continguts que s’oferien i els usuaris eren simples lectors i no redactors com són actualment.

Què és la blogosfera?

És el lloc on es relacionen els diferents blocs a través d’enllaços.

Durant aquest període de temps que he passat fent Gestió de la Informació i TIC he après molts aspectes que abans desconeixia. Se que és la web 2.0 descrita anteriorment. Se les diferències que hi ha entre aquests dos navegadors:

Internet Explorer.

Morzila Firefox.

Amb aquest últim podem utilitzar marcadors per fer més fàcil l’entrada a alguna pàgina del nostre interès. També té extensions d’idioma, entre altres. Pots obrir més d’una pàgina mitjançant pestanyes. Si més no, sembla que tingui més possibilitats que l’Internet Explorer i és per aquest motiu que jo l’utilitzo.

També hem parlat de la informació que trobem en la xarxa. Una informació que sempre haurem de filtrar i adequar als nostres interessos. Sempre buscarem la informació en pàgines on aquesta sigui fiable ja que moltes vegades no tot el que hi ha a la xarxa és cert.

Quan utilitzem una fotografia, un vídeo, música o text haurem de fer referència d’on l’hem tret. Moltes vegades oblidem els drets d’autor i pressuposem que tot el que trobem a la xarxa és gratuït i el podem agafar per utilitzar-lo com si fos nostre. Si necessitem una foto d’un gos, perquè no agafem la nostra càmara de fotos i anem a fer fotos de gossos? Ens resulta més fàcil anar al navegador i buscar alguna que sigui del nostre agrat, si ho fem, no hem d’oblidar posar d’on l’hem extret.

Moltes vegades guardem adreces al “Favoritos” del nostre navegador, però no hem d’oblidar que aquestes adreces es queden guardades al nostre ordinador. Per aquest motiu i per fer-ho més fàcil han aparegut els marcadors social on podrem guardar pàgines d’interès a la xarxa i no dependre del nostre ordinador. Un marcador social que estem utilitzant és el delicious.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada