dilluns, 5 d’octubre del 2009

La Tardor



HA ARRIBAT LA TARDOR.

Quan arribem a una estació nova, en aquest cas la tardor, totes les llars d’infants i escoles s’omplen de fulles seques, de colors marrons i taronges.

Aquest cap de setmana, passejant per la muntanya, han vingut a la meva ment algunes activitats per fer als més petits participar en aquesta nova estació i en la decoració del seu entorn educatiu. A continuació explicaré algunes de les activitats pensades per nens d’una llar d’infants.

És típic decorar l’aula amb fulles seques enganxades per tot arreu. Amb una cartolina la mestra dibuixarà un arbre. Aquest arbre es col·locarà al terra i els infants hauran de posar les fulles seques al seu interior, entre tots faran el seu arbre, l’arbre de la tardor de la seva classe.

Pot semblar una activitat molt simple i senzilla però pels més petits no ho és. Hauran de manipular les fulles anteriorment a la realització del mural. Hauran de treballar la pinça i intentar col·locar la fulla en l’interior de l’arbre.

Podríem omplir una panera amb pinyes seques i branques, així miraran, tocaran, és a dir, experimentaran amb aquests materials tan propers a ells. Durant aquesta experimentació on els infants trepitjaran, llençaran enlaire, etc, els infants escoltaran la cançó la Tardor de Vivaldi.

M'agradaria conèixer activitats d'aquest tipus per a nens de 0 a 3 anys, algú vol ajudar-me?




Aquesta foto va ser realitzada l’any passat a la classe dels Estels durant la realització del CFGS d’Ed. Infantil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada